Utilitzem cookies pròpies i de tercers per mesurar i gestionar les visites a la Web, així com per poder recordar els usuaris que accedeixen a la mateixa. Si vostè contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Bloc La Botiga Productes Receptes Situació
Les propietats del Romaní

La planta del Romaní (Rosmarinus Oficinalis), és una bilabiada que pot arribar als 2 metres d’alçada que creix a tota la zona Mediterrània i que és molt preuada per lesseves múltiples virtuts tan medicinals com culinàries, la qual es fa servir des de la prehistòria. És a dir, forma part de la història de la humanitat. 

Floreix diversos cops l’any. La tradició oral, recollida al “Costumari Català“ de Joan Amades, diu que la seva floració coincideix amb les festes marianes anuals, és a dir, el 15 d’agost, el 8 de setembre, la Purissima, la Candelera... També diu, que l’any en que alguna d’aquestes festes cau en dissabte, es multipliquen per set les virtuts del romaní, que serveix per purificar cases i treure mals esperits ruixant les parets amb una branca de romaní collida la Nit de Sant Joan mullada amb aigua beneïda. Tradició o superstició? 

El que sí són certes i demostrables són les seves propietats curatives, entre les quals hi trobem les següents:

- Antidepressiu, antioxidant, tònic, estimulant: Presa una infusió al matí ajuda a veure la vida d’una altra manera i a sentir-te eufòric sense posar-te nerviós.

- Síndrome premenstrual i menopausa: Dues infusions al dia eviten la retenció de líquids, migranyes i dolors abdominals. Aporta ferro natural.

- Descongestiona les vies respiratòries, rebaixa el colesterol i millora la funció hepàtica i estomacal: infusionar després dels àpats. 

- Anti reumàtic i circulatori: Calma els dolors d’artritis , artrosis i musculars. Fer-se fregues amb alcohol o bé amb oli essencial de romaní.

- Millora la memòria, la concentració i els vertígens: Un got en dejú. A la cuina també el podem utilitzar per a potenciar el sabor de plats de vianda, vedella, porc, xai , conill, pollastre... Les abelles aprecien molt la flor del romaní ja que amb el seu nèctar elaboren la tan preuada mel de romaní, amb la qual es molt bo endolcir-ne les infusions, el té, la llet, el iogurt, el mató... aportant totes les propietats de la planta.


Horari
Els Dilluns:
de 10:00h a 13:00h.

De Dimarts a Dissabte:
de 09:00h a 14:00h.

I els Divendres també:
de 17:00h a 20:00h.
Situació
934 290 991 dietetica@herbesimelgloria.com
Butlletí
Subscriu-te i rep les nostres ofertes i novetats!
Disseny web